Om Nordsnakk

Ungefär en gång i månaden så anordnas ett gruppsamtal i Skype där finnar, svenskar, danskar, norrmän och Islänningar av alla dess sorter kan öva upp den nordiska språkförståelsen med varandra genom att man pratar i gruppsamtal på Skype med varandra.

Även sessioner för de finskspråkiga som vill lära sig svenska anordnas för att sedan kanske ge sig i kast med att snacka med danskar och norrmän. Även sessioner där man talar enbart danska, finska eller annat språk i Norden kan anordnas om det finns efterfrågan och resurser.

Allt man behöver är hörlurar/högtalare, mikrofon och programmet Skype. Skype kan laddas ner gratis på http://www.skype.com/

Steg för steg:

1. Installera Skype (kan laddas ner gratis på www.skype.com)

2. Se till så att mikrofon och annan utrustning fungerar.

3. Lägg till användaren ”Nordsnakk” i Skype.

4. Följ Nordsnakk på Facebook, Twitter eller den här bloggen för att se när en session hålls.

5. Va inloggad på skype enligt evenemangets instruktioner(Alltid skandinavisk tid(GMT+1) i de skandinaviska sessionerna och finsk tid(GMT+2) i ”svenska som främmande språk”-sessionerna).

Även om Nordsnakks uppgift är att få folk att tala med varandra så fungerar webbsidan tillsammans med twitter-kontot och facebook-kontot som en portal för de som vill lära sig de nordiska språken, samt för att få reda på vad som sker språkligt och språkpolitiskt i Norden och på de ställen där ett av Nordens språk talas.

  • Konrad Pazdalski

    När kommer nya evenemang ?

    • Hej! Söndag klockan 11:00CET(Tysklands tidszon) kommer nästa evenemang att vara.

      //Markus