Rapport skandinavisk session 4 – Rapporti skandinaviankielinen istunto 4:sta

Session 4 har hållits och vi var tre stycken som deltog. Två som snackade danska och en som snackade svenska. Vi pratade mycket om dialekter och hur man har sett olika på dem i de nordiska länderna. Vi kom fram till att man kanske varit stoltare över sina dialekter i Danmark än vad man kanske har varit i Sverige. Det kan också vara en fingervisning om varför en del anser danska vara så svårt att förstå. Vi diskuterade också egna erfarenheter angående den nordiska språkförståelsen de vi rest i Norden. Det var en lyckad session, även om tekniken bråkade lite 🙂

Suomeksi

Nelosistunto on pidetty. Olimme kaksi joka puhuivat tanskaa ja yksi joka puhui ruotsia. Istunnossa puhutiin paljon tanskalaista ja ruotsalaista murteista(murre?). Mietimme jos tanksalaiset ovat olleet enemämpi ylpeitä kuin ruotsalaiset, ja että se voi olla syy miksi tanskaa voi olla muille pohjoismaaliselle ymmärtämään. Puhuimme myös omista kokemuksestamme kun ollaan olleet matkalla pohjoismaissa. Oli kyllä hyvä istunto 🙂

This entry was posted in Rapporter-Rapportit and tagged , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Rapport skandinavisk session 4 – Rapporti skandinaviankielinen istunto 4:sta

  1. Mikkel Østman says:

    Det var fint at I lykkedes at afholde endnu en session. Jeg vil meget gerne deltage en anden gang. I går var jeg desværre forhindret da jeg skulle til landsstyrelsesmøde med foreningen nordens ungdom i danmark. Vi vil gerne være med til at forsøge at udbrede kendskabet til nordsnakk. 🙂

Comments are closed.