Danskakurs i Helsingfors

Undertecknande har precis kommit från en introduktionskurs i danska, som hölls i Helsingfors av Pohjola-Nordens ungdomsförbund. Jyllänningen och universitetsundervisaren(han var noga på den här punkten att han inte var lektor än) Kim Sandvad West var den som undervisade.

Kind Sandvad talade en mycket lättförståelig danska i långsam takt. Beskrivningarna av tungans form och arbeta då man uttalade g och d var väldigt givande och dessa ljud känns numer inte alls lika svåra att uttala än innan kursen.

Det var också glädjande att se alla de finskspråkiga som anmält sig till denna kurs!

Tack PNU och tack Kim Sandvad för en mycket lärorik dag med smørrbrød, det danske sprog og fantastiskt godt kaffe!

This entry was posted in dansk, danska and tagged , . Bookmark the permalink.