Ny saga av H.C. Andersen hittad!

H. C. Andersen är Nordens egne sagofarbror och han har skrivit kända verk som Den lilla sjöjungfrun(Den lille Havfrue), Kejsarens nya kläder(Keiserens nye Klæder) och Den ståndaktige tennsoldaten(Den standhaftige Tinsoldat).

Nu kan man läsa på politiken.dk läsa att man nu funnit en hittills okänd saga av Andersen, som tros har skrivits i hans 19-års ålder. Sagan som heter Tællelyset(Sv. Talgljuset) går att läsa i sin helhet på politiken.dk

Landskapsarkivet om fyndet

 

This entry was posted in Nyheter and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Ny saga av H.C. Andersen hittad!

  1. Olle Kjellin says:

    Hej! För “Nordens egna sagofarbror” skulle jag hellre säga “Nordens egen sagofarbror”, eftersom “egna” traditionellt bara är för den bestämda formen eller pluralis. Den egna farbrodern. Våra egna farbröder.
    Men man ser den här, för mig något märkliga, användningen av egna då och då.

    • Självklart har du rätt Olle! Jag ska rätta felet och bestraffa(eller belöna?) mig själv med att plocka fram Svenska akademiens språklära från hyllan i kväll! 🙂

Comments are closed.